Składniki :
- opakowanie rukoli
- 2 pomidory
- zielony ogórek wąż
- ser feta
- oliwa z oliwek
- czosnek
- chleb
- masło
- opakowanie sosu do sałatek w proszku (dobre z Biedronki)
- grzanki czosnkowe z chleba
- czarne lub zielone oliwki
- sałata lodowa
- roszponka
Wykonanie :
Sałaty umyć i rozdrobnić (tylko lodową). Z oliwy i sosu w proszku zrobić dressing i dodać 1 przeciśnięty ząbek czosnku. Oliwki przekroić na pół. Chleb pokroić w kostkę i usmażyć na maśle z czosnkiem (dużo przeciśniętych ząbków) na rumiano i chrupiąco by powstały grzaneczki. Pomidory i ogórki pokroić na równej wielkości kawałki. Ser feta pokroić w kostkę. Wszystkie składniki oprócz sera feta i grzanek wymieszać z dressingiem,ułożyć w salaterce i posypać grzankami i serem feta.