Składniki :

  • opakowanie rukoli
  • 2 pomidory
  • zielony ogórek wąż
  • ser feta
  • oliwa z oliwek
  • czosnek
  • chleb
  • masło
  • opakowanie sosu do sałatek w proszku (dobre z Biedronki)
  • grzanki czosnkowe z chleba
  • czarne lub zielone oliwki
  • sałata lodowa
  • roszponka

Wykonanie :

Sałaty umyć i rozdrobnić (tylko lodową). Z oliwy i sosu w proszku zrobić dressing i dodać 1 przeciśnięty ząbek czosnku. Oliwki przekroić na pół. Chleb pokroić w kostkę i usmażyć na maśle z czosnkiem (dużo przeciśniętych ząbków) na rumiano i chrupiąco by powstały grzaneczki. Pomidory i ogórki pokroić na równej wielkości kawałki. Ser feta pokroić w kostkę. Wszystkie składniki oprócz sera feta i grzanek wymieszać z dressingiem,ułożyć w salaterce i posypać grzankami i serem feta.