Składniki :

  • 40 dag mięsa indyczego
  • 2 duże brokuły
  • 2 marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • 1 cebula
  • mały seler
  • 5 ziemniaków
  • 6 dag kaszy jaglanej
  • 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, sól, pieprz

Wykonanie :

Mięso zalać 2l zimnej wody, dodać przyprawy i zagotować.
Odszumować wywar by był klarowny.
Cebulę opalić nad gazem i dodać do zupy.
Warzywa pokroić w podobnej wielkości kawałki i dodać do zupy.
Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą i też dodać do zupy.
Całość gotujemy do miękkości warzyw i mięsa.
Pod koniec gotowania dodajemy brokuły podzielone na różyczki i dodajemy koncentrat.
Całość gotujemy jeszcze 10 minut, doprawiamy ewentualnie do smaku.