Składniki :
- 40 dag mięsa indyczego
- 2 duże brokuły
- 2 marchewki
- 1 duża pietruszka
- 1 cebula
- mały seler
- 5 ziemniaków
- 6 dag kaszy jaglanej
- 2 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 liście laurowe, 2 ziela angielskie, sól, pieprz
Wykonanie :
Mięso zalać 2l zimnej wody, dodać przyprawy i zagotować.
Odszumować wywar by był klarowny.
Cebulę opalić nad gazem i dodać do zupy.
Warzywa pokroić w podobnej wielkości kawałki i dodać do zupy.
Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą i też dodać do zupy.
Całość gotujemy do miękkości warzyw i mięsa.
Pod koniec gotowania dodajemy brokuły podzielone na różyczki i dodajemy koncentrat.
Całość gotujemy jeszcze 10 minut, doprawiamy ewentualnie do smaku.