Składniki :

  • 1 cebula
  • olej
  • 2 czerwone papryki
  • 7 ogórków kiszonych
  • puszka rozdrobnionych pomidorów
  • bulion warzywny
  • keczup
  • masło
  • koperek
  • chili, sól, pieprz, ziela angielskie, liście laurowe
  • 1 mała marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • 1/3 małego selera
  • 2 ząbki czosnku

Wykonanie :

Cebulę i paprykę drobno posiekać i usmażyć na maśle z olejem.
Ogórki zetrzeć na tarce razem z czosnkiem, marchewką, pietruszką i selerem.
Bulion zagotować, dodać puszkę pomidorów, utarte warzywa, przyprawy, posiekany koperek, usmażoną cebulę z papryką i łyżkę keczupu.
Gotować całość 20-30 minut.
Podawać z pieczywem.