Składniki :
- 4 filety z dorsza podzielone na mniejsze kawałki
Sos :
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- pół pęczka natki pietruszki
- sól, pieprz, chili w płatkach
- 2 łyżki oliwy
- łyżka masła
- sok z połowy cytryny
- 10 pomidorków koktajlowych
- mąka
Wykonanie :
Na patelni rozgrzać masło z oliwą, podsmażyć posiekaną cebulkę z czosnkiem, dodać przyprawy, zieleninę, pokrojone pomidorki, sok z cytryny i smażyć kilka minut. Po tym czasie dodać wino i gotować 10 minut. Następnie sprawdzić smak sosu, doprawić i zagęścić mąką. Dorsza ułożyć w paczuszkach, lekko przyprawić solą, polać obficie sosem i zawinąć paczuszkę. Grillować 15-20 minut co jakiś czas sprawdzając czy ryba jest już gotowa. Do paczuszek można dodać warzywa.
