Składniki :
- 4 filety z dorsza
- 1 zielona papryka
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- mąka do zagęszczenia sosu
- łyżka masła
- 3 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego
- 2 łyżki mascarpone
- sól, pieprz
- zielenina do podania [natka, koperek, szczypiorek itp]
Wykonanie :
Na maśle podsmażyć na rumiano pokrojone na mniejsze kawałki przyprawione filety z dorsza i zdjąć z patelni. Na tłuszczu po smażeniu ryby podsmażyć posiekaną cebulę z paprykami i czosnkiem, zalać bulionem, dodać mascarpone, doprawić, gotować 10 minut a następnie zagęścić. Dodać rybę i dusić 10 minut na bardzo małym ogniu. Podawać z ziemniakami lub ryżem.