Składniki :

  • opakowanie makaronu kokardki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • łyżka masła
  • 800 g filetów z dorsza
  • sól, pieprz, curry, 1 łyżeczka zmielonego kopru włoskiego
  • 100 ml białego wina
  • pomidory rozdrobnione z puszki
  • zielone oliwki
  • parmezan
  • jogurt naturalny

Wykonanie :

Makaron ugotować klasycznie w osolonej wodzie.
Cebulę drobno posiekać razem z czosnkiem i usmażyć na maśle z oliwą.
Filety pokroić w większą kostkę i włożyć do usmażonej cebuli z czosnkiem, przyprawić solą, curry, pieprzem i zalać winem.
Dusić pod przykryciem 5-7 minut.
Dodać puszkę pomidorów, pokrojone w plasterki oliwki i makaron, doprawić koprem włoskim i całość dusić razem na małym ogniu kilka minut.
Na koniec dodać łyżkę jogurtu naturalnego i dokładnie wymieszać a wierzch posypać tartym parmezanem.