Składniki :
- 1 pierś z kurczaka pokrojona na plastry i rozbita jak na schabowe
- 1 mała puszka ananasa + około pół szklanki soku z puszki
- 1 mała puszka brzoskwiń + około pół szklanki soku z puszki
- 1 czerwona cebulka drobno posiekana
- sól, pieprz, chili do smaku
- 5 plasterków boczku wędzonego pokrojonego w kostkę i wysmażonego na chrupko
- łyżeczka masła
- ryż do podania lub makaron
- mąka do lekkiego zagęszczenia sosu
- natka pietruszki do podania
- cytryna do zrównoważenia słodkości sosu
Wykonanie :
Mięso przyprawić solą, curry i chili i obsmażyć na maśle z dodatkiem posiekanej cebulki. Następnie do mięsa dodać posiekane owoce w drobną kostkę i smażyć chwilę razem z mięsem. Następnie dodać wcześniej usmażony boczek i soki po owocach. Dusić na małym ogniu kilka minut by smaki się połączyły i nieco zaciągnąć sos mąką. Zagotować, doprawić do smaku solą i cytryną by sos nie był zbyt słodki i podawać z natką pietruszki. Podawać z ryżem lub makaronem.