Składniki :
- 3l rosołu drobiowego przecedzonego przez gęste sito kilkukrotnie
- opakowanie średnich krewetek
- opakowanie małych krewetek
- kubek namoczonych grzybów mun
- kubek namoczonych grzybów shitake
- mąka ziemniaczana
- pędy bambusa
- 3cm świeżego imbiru
- makaron ryżowy
- sól,pieprz
- 2 pęczki szczypiorku
- pęczek kolendry
- sos sojowy
- sos rybny
- sos teryiaki
- sos słodko-kwaśny tao tao (cała butelka)
- 4 ząbki czosnku
Wykonanie :
Do rosołu dodać wcześniej namoczone i posiekane grzyby wraz z wodą z moczenia, pędy bambusa,imbir przekrojony na pół, pół pęczka kolendry, przeciśnięty przez praskę czosnek i cały sos słodko-kwaśny. Rosół podgrzewać na małym ogniu pod przykryciem 15 minut a następnie doprawić do smaku pozostałymi sosami, solą i pieprzem. Następnie dodać krewetki i ponownie podgrzewać rosół na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Na koniec zupę zagęścić mąką i dodać posiekany szczypiorek i resztę kolendry. Zupę podawać z makaronem ryżowym.