Składniki :
- 0,5 kg wieprzowiny bez kości
- natka pietruszki
- koperek
- mąka
- 5 czerwonych papryk
- olej
- masło
- 1/3 filiżanki wytrawnego czerwonego wina
- sól, cukier, pieprz, curry, czerwona słodka i ostra papryka
Wykonanie :
Mięso pokroić w paseczki, polać olejem rozmieszanym wcześniej z mąką, posypać posiekanymi ziołami, przyprawami i odstawić na 2h.
Papryki pokroić w cienkie paski i wymieszać z mięsem.
Całość smażyć na oleju przez 5 minut a następnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu na sitku.
Dolać wino, dodać łyżkę masła i całość dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Dusić tak długo aż mięso będzie w zupełności miękkie a papryka będzie się rozpadać.
Podawać z ryżem.