Składniki :

  • 0,5 kg wieprzowiny bez kości
  • natka pietruszki
  • koperek
  • mąka
  • 5 czerwonych papryk
  • olej
  • masło
  • 1/3 filiżanki wytrawnego czerwonego wina
  • sól, cukier, pieprz, curry, czerwona słodka i ostra papryka

Wykonanie :

Mięso pokroić w paseczki, polać olejem rozmieszanym wcześniej z mąką, posypać posiekanymi ziołami, przyprawami i odstawić na 2h.
Papryki pokroić w cienkie paski i wymieszać z mięsem.
Całość smażyć na oleju przez 5 minut a następnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu na sitku.
Dolać wino, dodać łyżkę masła i całość dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Dusić tak długo aż mięso będzie w zupełności miękkie a papryka będzie się rozpadać.
Podawać z ryżem.