Składniki :
- – kawałek schabu bez kości
- – 3 średnie marchewki
- – 1 duża pietruszka
- – 5 czerwonych cebul
- – 1 kostka mięsna knorr
- – przyprawa do kurczaka (0,5 łyżeczki), gulaszu (0,5 łyżeczki), czerwona słodka i ostra papryka (0,5 łyżeczki), sól, pieprz, 3 zmielone ziela angielskie, 5 listków laurowych, 4 suszone śliwki, garść suszonych grzybków, kilka przeciśniętych ząbków czosnku
- – koperek
- – olej, masło
- – woda do podlewania
Wykonanie :
Kawałek schabu obsmażyć na ostrym ogniu ze wszystkich stron na oleju i maśle. Warzywa pokroić dowolnie, dodać do obsmażonego mięsa, podlać wodą, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości schabu (30 minut najmniej). Wyjąć mięso, przetrzeć sos przez sito by był klarowny, zagęścić i doprawić do smaku. Mięso pokroić w plastry lub paseczki. Ugotować ziemniaki i podawać z koperkiem lub zrobić piure z koperkiem.
Wow, thats a very informative article . I like your wordpress blog. Maybe you should write more articles of these type. :)