Składniki :

  • 1 mały słoiczek marynowanych pieczarek
  • 0,5 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego w osolonej wodzie
  • 2 cebule usmażone z 3 przeciśniętymi ząbkami czosnku, solą, pieprzem, curry na maśle
  • 0,5 mielonej wołowiny
  • 2 jajka
  • natka pietruszki
  • szczypta mielonego kardamonu
  • 1 czerwona papryka drobno posiekana i usmażona na maśle

Wykonanie :

Do mięsa dodać sól, pieprz, kardamon, jajka, natkę pietruszki i usmażone cebule i dokładnie wyrobić masę. Usmażoną paprykę wymieszać z pokrojonymi pieczarkami, ryżem a następnie na folii aluminiowej rozłożyć mięso w duży cienki prostokąt, na środku wyłożyć farsz paprykowo-pieczarkowy z ryżem po całej długości i zawijać mięso w roladę dość ciasno. Zawinąć ostatecznie w folię aluminiową i piec w piekarniku w 180*C przez około 1h z grzaniem góra-dół.