Składniki :

  • 0,5 kg mielonej wołowiny usmażonej na rumiano z dodatkiem soli i pieprzu
  • 0,5 kg zielonej fasolki szparagowej ugotowanej w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru
  • 1 cebula drobno posiekana i usmażona na oliwie z masłem z dodatkiem 3 posiekanych ząbków czosnku
  • 10 dużych pieczarek pokrojonych w grube plasterki i usmażonych na oliwie z masłem i solą
  • 1 szklanka rosołu drobiowego
  • 1 łyżeczka mascarpone
  • sól, pieprz, łyżeczka sosu wooster, łyżka sosu sojowego
  • pół pęczka natki pietruszki
  • mąka do zagęszczenia sosu

Wykonanie :

W pierwszej kolejności należy przygotować mięso, fasolkę, cebulę i pieczarki a następnie przygotować sos dodając do gorącego rosołu mascarpone, sosy, przyprawy i lekko zagęścić mąką. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać, zalać gotowym sosem i podgrzewać razem kilka minut lekko mieszając całość. Na koniec dodać posiekaną natkę i podawać.