• 8 dużych cebul przekrojonych w poprzek i gotowanych w rosole na małym ogniu pod przykryciem uważając by się nie rozpadły
  • środki cebul po ugotowaniu – posiekane i usmażone na maśle
  • 2 szklanki ugotowanego ryżu Banno i usmażonego na maśle z przyprawą do biriani i płatkami chili
  • natka pietruszki
  • 0,2 kg mielonej wołowiny [rodzaj mięsa dowolny] przyprawionej solą i indyjskim curry
  • 1 puszka rozdrobnionych pomidorów

Przygotowany ryż i mięso wymieszać z natką i usmażonymi środkami cebul a następnie faszerować wcześniej podgotowane i wydrążone cebule. Do rosołu po gotowaniu cebul dodać pomidory i gotować 10 minut. Doprawić do smaku a następnie w naczyniu żaroodpornym ułożyć nafaszerowane cebule i zalać je przygotowanym sosem. Piec w 180*C na rumiano około 30 minut by mięso straciło surowość.