Składniki :

  • 4 bardzo grube plastry schabu bez kości (grubość 1 plastra to 5cm)
  • 1 cebula czerwona
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego oregano
  • 1 łyżka posiekanego tymianku
  • ser pleśniowy
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, pieprz cayenne

Wykonanie :

Plastry schabu ponacinać po środku tak, by powstały kieszonki na farsz, przyprawić go z wierzchu i w kieszonce przyprawami i napełnić wcześniej przygotowanym farszem : cebulę i czosnek drobno posiekać, dodać posiekany ser pleśniowy, zioła i oliwę. farsz wymieszać i napełniać nim kieszonki schabowe. Kieszonki spinać namoczoną wykałaczką. Piec na grillu na średnim ogniu dość wysoko i często obracając.