Składniki :
- 4 bardzo grube plastry schabu bez kości (grubość 1 plastra to 5cm)
- 1 cebula czerwona
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 4 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanego oregano
- 1 łyżka posiekanego tymianku
- ser pleśniowy
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz, pieprz cayenne
Wykonanie :
Plastry schabu ponacinać po środku tak, by powstały kieszonki na farsz, przyprawić go z wierzchu i w kieszonce przyprawami i napełnić wcześniej przygotowanym farszem : cebulę i czosnek drobno posiekać, dodać posiekany ser pleśniowy, zioła i oliwę. farsz wymieszać i napełniać nim kieszonki schabowe. Kieszonki spinać namoczoną wykałaczką. Piec na grillu na średnim ogniu dość wysoko i często obracając.