Składniki :

  • 2 grube i duże ogórki zielone
  • tarty wędzony ser
  • pieczarki
  • kiełbasa wędzona
  • 1 cebula
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Wykonanie :

Cebulę posiekać razem z pietruszką, czosnkiem.
Pieczarki pokroić w grube plasterki a kiełbasę w kostkę.
Na oliwie podsmażyć cebulę z czosnkiem i kiełbasą.
Doprawić do smaku.
Pieczarki podsmażyć oddzielnie na rumiano.
Wymieszać ze sobą składniki z obu patelni, posiekaną natkę i doprawić do smaku.
Ogórki wydrążyć z pestek i nałożyć farsz.
Ogórki polać oliwą pozostałą z pieczenia [jeśli nic nie zostało to polać świeżą] i posypać grubo serem.
Zapiekać ogórki 25 minut w 180*C.