Składniki :
- 2 grube i duże ogórki zielone
- tarty wędzony ser
- pieczarki
- kiełbasa wędzona
- 1 cebula
- oliwa z oliwek
- natka pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Wykonanie :
Cebulę posiekać razem z pietruszką, czosnkiem.
Pieczarki pokroić w grube plasterki a kiełbasę w kostkę.
Na oliwie podsmażyć cebulę z czosnkiem i kiełbasą.
Doprawić do smaku.
Pieczarki podsmażyć oddzielnie na rumiano.
Wymieszać ze sobą składniki z obu patelni, posiekaną natkę i doprawić do smaku.
Ogórki wydrążyć z pestek i nałożyć farsz.
Ogórki polać oliwą pozostałą z pieczenia [jeśli nic nie zostało to polać świeżą] i posypać grubo serem.
Zapiekać ogórki 25 minut w 180*C.