Składniki :
- -> polędwica barania
- -> czerwona cebula
- -> 10 ząbków czosnku
- -> pęczek natki pietruszki
- -> pęczek koperku
- -> oliwa z oliwek
- -> pieprz,sól,pieprz cayenne
Wykonanie :
Baraninę pokroić na cienkie plastry,rozbić tłuczkiem jak na schaby i dobrze przyprawić do smaku. Czosnek przecisnąć przez praskę,cebulę pokroić w drobniutką kosteczkę. Zieleninę bardzo drobno posiekać. W misce wymieszać zieleninę z czosnkiem i cebulą,połączyć z odrobiną oliwy z oliwek. Nadzienie ułożyć na rozbitych plastrach mięsa i pozawijać ciasne roladki. Mięso ponadziewać na szpikulce do grillowania i nasmarować ponownie oliwą. Smażyć szaszłyki na ruszcie lub grillu elektrycznym 30 minut co jakiś czas obracając. Szaszłyki podawać z sałatką ziemniaczaną i świeżą zieleniną.