Składniki :
- 1 duży fenkuł pokrojony w grube plasterki, przyprawiony solą, pieprzem, przyprawą do pomidorów i do kurczaka i upieczony w piekarniku na rumiano w 180*C, ostudzony i pokrojony w kostkę
- 1 marchewka pokrojona w kostkę [można lekko zblanszować]
- 3 cukinie pozbawione pestek i pokrojone w kostkę
- 1 bakłażan obrany, pokrojony w plastry i zasolony – przepłukany i pokrojony w kostkę
- 2 białe cebule pokrojone w kostkę
- 3 ząbki czosnku posiekane lub przeciśnięte
- pół szklanki tartego parmezanu
- sól, pieprz
- łyżka masła
- opakowanie ulubionego makaronu
Wykonanie :
Warzywa usmażyć na maśle z przyprawami, dodać pokrojonego wcześniej upieczonego fenkuła, dodać ugotowany makaron, całość razem podgrzewać a następnie podawać posypane parmezanem.