Składniki :

  • 1 duży fenkuł pokrojony w grube plasterki, przyprawiony solą, pieprzem, przyprawą do pomidorów i do kurczaka i upieczony w piekarniku na rumiano w 180*C, ostudzony i pokrojony w kostkę
  • 1 marchewka pokrojona w kostkę [można lekko zblanszować]
  • 3 cukinie pozbawione pestek i pokrojone w kostkę
  • 1 bakłażan obrany, pokrojony w plastry i zasolony – przepłukany i pokrojony w kostkę
  • 2 białe cebule pokrojone w kostkę
  • 3 ząbki czosnku posiekane lub przeciśnięte
  • pół szklanki tartego parmezanu
  • sól, pieprz
  • łyżka masła
  • opakowanie ulubionego makaronu

Wykonanie :

Warzywa usmażyć na maśle z przyprawami, dodać pokrojonego wcześniej upieczonego fenkuła, dodać ugotowany makaron, całość razem podgrzewać a następnie podawać posypane parmezanem.