Składniki :

  • 0,7 kg piersi z indyka pokrojonej na cienkie filety
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1 posiekana w piórka cebula
  • 4 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 4 ostre małe papryczki z octowej zalewy drobno posiekane

Marynata do mięsa :

  • mały kubek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki gęstego aceto balsamico
  • 1 łyżka sosu ostrygowego
  • sól, chili w płatkach, papryka słodka, ostra i wędzona, curry

Wykonanie :

Składniki marynaty dokładnie wymieszać i włożyć do niej mięso. Marynować kilka godzin co jakiś czas mieszając mięso w marynacie. Na oliwie z masłem usmażyć cebulę z czosnkiem, papryczkami i ostudzić całość. Dodać do marynaty z mięsem i marynować całość razem kolejne kilka godzin. Mięso grillować na tackach na rumiano często smarując marynatą z obu stron. Podawać z sałatkami i grillowanym pieczywem.