Składniki :
- 0,7 kg piersi z indyka pokrojonej na cienkie filety
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka masła
- 1 posiekana w piórka cebula
- 4 przeciśnięte ząbki czosnku
- 4 ostre małe papryczki z octowej zalewy drobno posiekane
Marynata do mięsa :
- mały kubek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki gęstego aceto balsamico
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- sól, chili w płatkach, papryka słodka, ostra i wędzona, curry
Wykonanie :
Składniki marynaty dokładnie wymieszać i włożyć do niej mięso. Marynować kilka godzin co jakiś czas mieszając mięso w marynacie. Na oliwie z masłem usmażyć cebulę z czosnkiem, papryczkami i ostudzić całość. Dodać do marynaty z mięsem i marynować całość razem kolejne kilka godzin. Mięso grillować na tackach na rumiano często smarując marynatą z obu stron. Podawać z sałatkami i grillowanym pieczywem.