Składniki :

  • – bulion z kurczaka z warzywami
  • – łyżka masła
  • – łyżka mąki
  • – majeranek
  • – przyprawa do zup maggi
  • – mielona czerwona ostra i słodka papryka (słodkiej więcej)
  • – pęczek natki pietruszki
  • – sól,pieprz,przyprawa do flaków (ta do flaków wołowych – dosłownie szczypta tylko)

Wykonanie :

Bulion przecedzić by był czysty,wyjąć mięso z kurczaka i warzywa. Mięso pokroić na równe kawałki,warzywa w słupki i ponownie dodać do bulionu. Z masła i mąki zrobić zasmażkę,dodać do zupy. Przyprawić zupę przyprawami i gotować 15 minut na malutkim ogniu pod przykryciem. Po tym czasie wyłączyć gaz i dodać majeranek. Zupę dobrze przyprawić maggi. Przed podaniem posypać natką pietruszki.