Składniki :
- 2,5 l bulionu warzywnego (gotowanego z przyprawami)
- 0,5 l wody
- opakowanie mrożonych krążków kalmarów
- opakowanie mini krewetek
- 1 puszka rozdrobnionych pomidorów
- natka pietruszki
- sok z cytryny
- 4 ząbki czosnku
- 1cm świeżego imbiru
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- pędy bambusa
- łyżka masła
- szczypiorek
- sól,pieprz,curry,słodka i ostra papryka
Wykonanie :
Do wywaru warzywnego dolać wodę, zagotować,dodać pomidory,pokrojone w paski papryki,posiekaną natkę pietruszki,imbir w całym kawałku,pędy bambusa i całość gotować 10 minut. Na maśle usmażyć kalmary z krewetkami z dodatkiem przypraw,przeciśniętego czosnku,soku cytrynowego a następnie dodać o gotującej się zupy. Całość razem gotować na bardzo małym ogniu przez 10 minut. Sprawdzić smak,ewentualnie doprawić wedle upodobań i podawać z makaronem,ryżem i ewentualnie świeżą kolendrą.