Składniki :
- 0,5 kg mięsa wołowego z dowolnego kawałka pokrojonego w bardzo cienkie plasterki
- 3l rosołu drobiowego z przyprawami lub warzywnego
- 6 ząbków czosnku
- 1 cebula
- 1 por
- 2 marchewki
- 3 pietruszki
- 2 gałązki selera naciowego
- łyżka masła
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra, papryka ostra w płatkach, curry
- 2 puszki rozdrobnionych pomidorów
- 10 ogórków korniszonów
Wykonanie :
Na maśle wysmażyć drobno posiekaną cebulę, selera, pora, marchew i pietruszkę a następnie lekko posolić, chwilę smażyć i podlać 2 kubkami rosołu [dusić aż płyn odparuje i czynność powtarzać aż warzywa będą miękkie]. Warzywa dodać do rosołu. Mięso przyprawić i mocno wysmażyć na oleju a następnie dodać posiekany czosnek i smażyć razem chwilę i dodać do zupy. Gotować 30 minut a następnie sprawdzić smak i miękkość mięsa. W razie konieczności doprawić i gotować jeszcze aż mięso będzie miękkie. Ogórki pokroić w kostkę i dodać do zupy razem z pomidorami. Gotować zupę na małym ogniu pod przykryciem aż mięso będzie całkiem miękkie, doprawić do smaku i od razu podawać.