Składniki :
- 4 słodkie pomidory
- mały bakłażan
- cukinia
- czerwona papryka
- 2 czerwone cebule
- sól,pieprz,czerwona słodka papryka,curry
- oliwa z oliwek
- 2 całe główki czosnku
- bazylia
- makaron fusilli lub inny świdrowaty
- parmezan
Wykonanie :
Pomidory obrać ze skóry i pokroić na grube plastry. Na blaszce skropioną oliwą ułożyć pomidory,bakłażana i cukinię pokrojone w plastry,paprykę pokrojoną w ćwiartki i cebulę pokrojoną dowolnie. Całość porządnie przyprawić i skropić oliwą. Piec w 200’C aż warzywa zmiękną i się przyrumienią (minimum 40 minut). Zmieszać oliwę,czosnek i posiekaną bazylię,ugotować makaron al’dente i odcedzić. Podawać makaron ozdobiony grubo warzywami i posypać całość startym parmezanem.