Składniki :

  • 4 słodkie pomidory
  • mały bakłażan 
  • cukinia
  • czerwona papryka
  • 2 czerwone cebule
  • sól,pieprz,czerwona słodka papryka,curry
  • oliwa z oliwek
  • 2 całe główki czosnku
  • bazylia
  • makaron fusilli lub inny świdrowaty
  • parmezan

Wykonanie :
Pomidory obrać ze skóry i pokroić na grube plastry. Na blaszce skropioną oliwą ułożyć pomidory,bakłażana i cukinię pokrojone w plastry,paprykę pokrojoną w ćwiartki i cebulę pokrojoną dowolnie. Całość porządnie przyprawić i skropić oliwą. Piec w 200’C aż warzywa zmiękną i się przyrumienią (minimum 40 minut). Zmieszać oliwę,czosnek i posiekaną bazylię,ugotować makaron al’dente i odcedzić. Podawać makaron ozdobiony grubo warzywami i posypać całość startym parmezanem.