Składniki :

  • 3 opakowania krewetek koktajlowych
  • żelatyna
  • mocny i czysty wywar drobiowo-warzywny [pikantny]
  • koperek
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • sok z cytryny

Wykonanie :

Na początku należy usmażyć na maśle krewetki z dodatkiem soli, pieprzu, przeciśniętego czosnku i soku cytrynowego.
Żelatynę rozpuścić w bulionie, zagotować, dodać posiekaną zieleninę.
Układać w małych miseczkach krewetki [gęsto] i zalewać bulionem.
Odstawić do ostygnięcia a następnie do lodówki na noc do stężenia.
Żelatyny należy dać nieco więcej niż jest podane w przeliczniku na opakowaniu ze względu na to, by galaretki pod wpływem ciepła nie zaczęły się rozpuszczać.