Składniki :
- kawałek swojskiej czosnkowej kiełbasy
- spory kawałek ładnego mięsistego ale tłustego boczku
- 2 średnie cebule
- główka czosnku
- 4 duże ziemniaki
- majeranek
- olej
- masło
- garść suszonych grzybków
- kostka rosołowa mięsna
- sól,pieprz
- barszcz
Wykonanie :
Kiełbasę i boczek pokroić w plasterki po czym pokroić mięso w zapałki.
Cebulę posiekać bardzo drobno razem z czosnkiem.
Ziemniaki pokroić w dość drobną kostkę.
Do garnka [w którym będziemy robić całe danie] nalać trochę oleju i dodać odrobinę masła.
Poczekać aż tłuszcz mocno się rozgrzeje i dodać mięso z cebulą i czosnkiem.
Całość smażyć na mocno rumiano.
Cebula powinna być prawie brązowa.
Podlać całość połową szklanki ciepłej wody i dodać suszone grzyby.
Całość dusić 20 minut.
Dolać litr wody,dodać kostkę mięsną,majeranek,sól i pieprz.
Zagotować i dodać przygotowane ziemniaki.
Gdy ziemniaki będą ugotowane dolać barszcz i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
W razie potrzeby można dolać więcej wody i mocniej doprawić jeśli planujemy większą ilość zupy.
Rewelacja! Zostanę u Ciebie na stałe, bardzo dobry post.