Składniki :
- 0,5 kg piersi z indyka
- 1 duży por
- gnocchi [ilość zależna od ilości planowanych porcji]
- 1 świeży brokuł lub 2 paczki mrożonego
- małe opakowanie śmietanki 30%
- 3 łyżki orzeszków pini
- sól, pieprz, curry, papryka ostra i słodka [tylko po szczypcie], adżika pikantna
- 2 łyżeczki masła
Wykonanie :
Indyka pokroić na mniejsze kawałki i przyprawić solą, pieprzem, adżiką, curry, paprykami i wysmażyć na oleju z dodatkiem masła. Pora pokroić w krążki, brokuła podzielić na małe różyczki i podgotować razem w osolonej wodzie. Przełożyć do patelni po smażeniu mięsa i podsmażyć brokuły z porem z dodatkiem masła, dodać wcześniej ugotowane gnocchi i smażyć razem. Przyprawić solą i pieprzem, zalać śmietanką i dusić kilka minut razem. Dodać usmażone mięso, całość wymieszać i dusić razem 2 minuty. Podawać z orzeszkami.