Składniki :

  • filety z baraniny- najlepiej combry [tyle filetów ile planowanych porcji – przepis na jakieś ok. 100g]
  • surowy boczek [nieco mniej niż baraniny]
  • 2 małe cebule
  • 2 średnie czerwone papryki

Marynata :

  • łyżka oleju
  • łyżka octu winnego
  • majeranek, cząber, natka pietruszki
  • szczypta ostrej papryki, sól, pieprz

Wykonanie :
W misce połączyć olej z octem i przyprawy z ziołami.
Dokładnie utrzeć aż powstanie emulsja.
Mięso pokroić w grubą kostkę i marynować przez 5h.
Boczek pokroić w plastry, cebule w krążki a paprykę w kwadraty.
Na namoczone drewniane patyczki [lub metalowe szpice] nadziewać naprzemiennie mięso i warzywa i grillować ze wszystkich stron aż mięso będzie rumiane.