Składniki :
- podwójna pierś z kurczaka
- +5 przeciśniętych ząbków czosnku
- szklanka wytrawnego białego wina
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- łyżka sosu sojowego
- pęczek natki pietruszki
- oregano
- mięta
- rozmaryn
- sól, pieprz, ostra czerwona papryka
Wykonanie :
Czosnek zmiksować z winem, koncentratem, sosem sojowym, ziołami i przyprawami na gładką masę.
Mięso pokroić w grubą 3-centymetrową kostkę i wymieszać z ziołową marynatą.
Odstawić mięso do marynowania do lodówki na całą noc.
Kurczaka nadziać na patyczki do grillowania [wcześniej namoczone] lub na pręciki stalowe grillowe.
Piec na grillu z każdej strony aż się zrumienią.
Podawać z sałatami i sałatkami ziemniaczanymi.