Składniki :

  • podwójna pierś z kurczaka
  • +5 przeciśniętych ząbków czosnku
  • szklanka wytrawnego białego wina
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • łyżka sosu sojowego
  • pęczek natki pietruszki
  • oregano
  • mięta
  • rozmaryn
  • sól, pieprz, ostra czerwona papryka

Wykonanie :
Czosnek zmiksować z winem, koncentratem, sosem sojowym, ziołami i przyprawami na gładką masę.
Mięso pokroić w grubą 3-centymetrową kostkę i wymieszać z ziołową marynatą.
Odstawić mięso do marynowania do lodówki na całą noc.
Kurczaka nadziać na patyczki do grillowania [wcześniej namoczone] lub na pręciki stalowe grillowe.
Piec na grillu z każdej strony aż się zrumienią.
Podawać z sałatami i sałatkami ziemniaczanymi.