Składniki :

  • 0,5 kg piersi z indyka
  • 2 bagietki czosnkowe
  • parmezan
  • 0,3 kg pieczarek
  • sól, pieprz, czerwona słodka i ostra papryka, curry
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • sos sojowy do zamarynowania mięsa
  • 1 biała cebula
  • mały kawałek pora
  • łyżeczka masła

Wykonanie :

Mięso pokroić na mniejsze plasterki i zamarynować w soli, pieprzu, papryce, curry, czosnku i sosie sojowym przez 1h. Następnie na maśle mięso usmażyć na rumiano z obu stron. Zdjąć mięso i usmażyć posiekaną cebulę, pora i pokrojone pieczarki z dodatkiem soli i pieprzu. Bagietkę pokroić ukośnie, na każdej ułożyć trochę tartego parmezanu, kawałki mięsa, pieczarki z cebulą i porem a na wierzchu ponownie posypać parmezanem. Zapiekać na rumiano i podawać na gorąco.