Składniki :
- 0,5 kg piersi z indyka
- 2 bagietki czosnkowe
- parmezan
- 0,3 kg pieczarek
- sól, pieprz, czerwona słodka i ostra papryka, curry
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- sos sojowy do zamarynowania mięsa
- 1 biała cebula
- mały kawałek pora
- łyżeczka masła
Wykonanie :
Mięso pokroić na mniejsze plasterki i zamarynować w soli, pieprzu, papryce, curry, czosnku i sosie sojowym przez 1h. Następnie na maśle mięso usmażyć na rumiano z obu stron. Zdjąć mięso i usmażyć posiekaną cebulę, pora i pokrojone pieczarki z dodatkiem soli i pieprzu. Bagietkę pokroić ukośnie, na każdej ułożyć trochę tartego parmezanu, kawałki mięsa, pieczarki z cebulą i porem a na wierzchu ponownie posypać parmezanem. Zapiekać na rumiano i podawać na gorąco.