Składniki :

  • 4 jajka na twardo pokrojone w plasterki
  • pół szklanki majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka keczupu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • pieczywo na grzanki [dowolne ulubione]
  • 8 dużych krewetek
  • pół szklanki krewetek koktajlowych
  • sól, pieprz
  • łyżka masła

Wykonanie :

Na maśle usmażyć krewetki z solą i pieprzem. Duże krewetki odłożyć na bok a małe krewetki wymieszać z majonezem, dodać przyprawy, sok cytrynowy, keczup, musztardę, koperek, przeciśnięty czosnek. Pieczywo pokroić na kromki i włożyć do tostera i opiec na rumiano. Grzanki posmarować majonezem z krewetkami, ułożyć plasterki jajek i po jednej lub po dwie duże krewetki. Od razu podawać.