Składniki :
- 4 jajka na twardo pokrojone w plasterki
- pół szklanki majonezu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka koperku
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka keczupu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- pieczywo na grzanki [dowolne ulubione]
- 8 dużych krewetek
- pół szklanki krewetek koktajlowych
- sól, pieprz
- łyżka masła
Wykonanie :
Na maśle usmażyć krewetki z solą i pieprzem. Duże krewetki odłożyć na bok a małe krewetki wymieszać z majonezem, dodać przyprawy, sok cytrynowy, keczup, musztardę, koperek, przeciśnięty czosnek. Pieczywo pokroić na kromki i włożyć do tostera i opiec na rumiano. Grzanki posmarować majonezem z krewetkami, ułożyć plasterki jajek i po jednej lub po dwie duże krewetki. Od razu podawać.