Składniki :
- 2 szklanki namoczonych grzybów
- 0,3 kg małych pieczarek
- 1 cebula
- 0,5 kg piersi z indyka
- sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra, liście laurowe, ziela angielskie, curry
- pół szklanki passaty pomidorowej albo soku pomidorowego
- kasza pęczak
- łyżeczka masła
Wykonanie :
Grzyby po namoczeniu posiekać w paseczki, pieczarki pokroić w plasterki, cebulę posiekać w kostkę, mięso pokroić w paski i przyprawić wszystkimi przyprawami i ziołami. Na maśle wysmażyć cebulę i pieczarki z pozostałymi grzybami, dodać mięso, smażyć aż się zrumieni i dolać wodę z moczenia grzybów i sok lub pasatę. Dusić całość 20 minut, sprawdzić smak, ewentualnie doprawić. W razie potrzeby sos zagęścić. Podawać z kaszą pęczak.