Składniki :

  • – 2 podwójne piersi z kurczaka
  • – mały bakłażan
  • – mała cukinia
  • – 3 mięsiste pomidory obrane ze skóry
  • – 2 czerwone cebule
  • – czerwona,żółta i zielona papryka
  • – oliwki czarne lub zielone
  • – 6 ząbków czosnku
  • – oliwa z oliwek
  • – zioła : oregano,zioła prowansalskie,tymianek,bazylia
  • – przyprawy : czerwona ostra i słodka papryka,curry,przyprawa do kurczaka,sól,pieprz

Wykonanie :

Mięso przyprawić,obsmażyć na rumiano,podstawić na bok. Wszystkie warzywa pokroić w podobnej wielkości kawałki,wrzucić na oliwę,obsmażyć i dusić do całkowitej miękkości pod przykryciem. Dodać mięso,przeciśnięte ząbki czosnku,oliwki i zioła. Dusić całość razem pod przykryciem kilkanaście minut aż wszystkie smaki się połączą. Gdy danie będzie gotowe można je zagęścić. Podawać z ryżem.