Składniki :
- – 2 podwójne piersi z kurczaka
- – mały bakłażan
- – mała cukinia
- – 3 mięsiste pomidory obrane ze skóry
- – 2 czerwone cebule
- – czerwona,żółta i zielona papryka
- – oliwki czarne lub zielone
- – 6 ząbków czosnku
- – oliwa z oliwek
- – zioła : oregano,zioła prowansalskie,tymianek,bazylia
- – przyprawy : czerwona ostra i słodka papryka,curry,przyprawa do kurczaka,sól,pieprz
Wykonanie :
Mięso przyprawić,obsmażyć na rumiano,podstawić na bok. Wszystkie warzywa pokroić w podobnej wielkości kawałki,wrzucić na oliwę,obsmażyć i dusić do całkowitej miękkości pod przykryciem. Dodać mięso,przeciśnięte ząbki czosnku,oliwki i zioła. Dusić całość razem pod przykryciem kilkanaście minut aż wszystkie smaki się połączą. Gdy danie będzie gotowe można je zagęścić. Podawać z ryżem.