Składniki :

  • 0,5 kg wieprzowiny [pokrojonej w drobną kostkę, przyprawionej  solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego, czerwoną papryką i usmażonej na maśle]
  • 2 usmażone na maśle cebule pokrojone w kosteczkę
  • główka czosnku drobno posiekana i podsmażona lekko z cebulą [tą, która jest już usmażona]
  • 1l soku pomidorowego lub passaty pomidorowej
  • ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz, oregano, przyprawa włoska

Wykonanie :

Do dużego garnka włożyć usmażone mięso, dodać usmażoną cebulę z czosnkiem, dodać przyprawy [ziela, liście, zioła, przyprawę włoską], zalać wszystko sokiem pomidorowym i dusić 1h.
Sprawdzić smak i  miękkość mięsa [jeśli twarde – dusić dalej do miękkości] , ewentualnie doprawić, można podlać wodą jeśli całość będzie zbyt gęsta.
Podawać z kaszą, frytkami, makaronem.
IMG_20160627_175540IMG_20160627_175548IMG_20160627_175558