• 0,7 kg wieprzowiny pokrojonej w małą kostkę
  • 6 szklanek rosołu drobiowego
  • 1 puszka rozdrobnionych pomidorów
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 2 pory
  • 1 cebula wysmażona na złoto na oleju kokosowym
  • 1 główka czosnku
  • sól, pieprz, chili w płatkach, łyżeczka tartego imbiru, 3 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sosu wooster, 3 łyżki sosu ostrygowego, 2 łyżki sosu rybnego, 1 łyżeczka pasty curry
  • ryż do podania
  • pęczek kolendry
  • sok z 1 limonki

Mięso przyprawić wszystkimi sosami i przyprawami a następnie obsmażyć na oleju kokosowym na mocno rumiano. Zalać rosołem, dodać czosnek, pokrojonego w grube kawałki pora, mleko kokosowe i gotować aż mięso będzie całkowicie miękkie. Po tym czasie dodać pomidory, usmażoną cebulkę, posiekaną kolendrę, sok z limonki i w razie potrzeby jeszcze doprawić do smaku. Jeśli sos jest zbyt rzadki można lekko zagęścić mąką ziemniaczaną. Podawać z ryżem.