Składniki :
- 0,7 kg wołowiny z dowolnego kawałka pokrojonej w kostkę
- 4 szklanki bulionu drobiowego
- 1 mały bakłażan
- 2 średnie cukinie
- 2 szklanki zielonej fasolki szparagowej
- 1 kapusta chińska
- 1 czerwona cebula
- 1 główka czosnku
- 3 łyżeczki pasty krewetkowej
- sól, pieprz, ziela angielskie, liście laurowe
- 1 łyżka czerwonej pasty curry
- sos ostrygowy do smaku
- łyżka masła
- sos rybny do smaku
Wykonanie :
Na maśle podsmażyć cebulę z czosnkiem z dodatkiem pasty curry i krewetkowej a następnie dodać liście laurowe i ziela angielskie, chwilę smażyć, zalać rosołem, dodać pokrojone mięso, sos rybny i ostrygowy do smaku i dusić tak długo aż mięso będzie miękkie. Następnie dodać posiekaną kapustę, fasolkę, cukinię, zasolonego i wypłukanego wcześniej bakłażana i dusić aż warzywa będą gotowe. Sprawdzić smak, doprawić w razie potrzeby i podawać z kolendrą do ryżu.