Składniki :

  • 0,7 kg wołowiny z dowolnego kawałka pokrojonej w kostkę
  • 4 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 mały bakłażan
  • 2 średnie cukinie
  • 2 szklanki zielonej fasolki szparagowej
  • 1 kapusta chińska
  • 1 czerwona cebula
  • 1 główka czosnku
  • 3 łyżeczki pasty krewetkowej
  • sól, pieprz, ziela angielskie, liście laurowe
  • 1 łyżka czerwonej pasty curry
  • sos ostrygowy do smaku
  • łyżka masła
  • sos rybny do smaku

Wykonanie :

Na maśle podsmażyć cebulę z czosnkiem z dodatkiem pasty curry i krewetkowej a następnie dodać liście laurowe i ziela angielskie, chwilę smażyć, zalać rosołem, dodać pokrojone mięso, sos rybny i ostrygowy do smaku i dusić tak długo aż mięso będzie miękkie. Następnie dodać posiekaną kapustę, fasolkę, cukinię, zasolonego i wypłukanego wcześniej bakłażana i dusić aż warzywa będą gotowe. Sprawdzić smak, doprawić w razie potrzeby i podawać z kolendrą do ryżu.