Składniki :
- 1 kg karkówki
- 0,5 kg pieczarek
- butelka ciemnego słodkiego piwa
- 3 cebule
- olej
- masło
- sól, pieprz, słodka i ostra papryka
- oregano
- natka pietruszki
- rozmaryn
- 3 ząbki czosnku
- mąka do zagęszczenia
Wykonanie :
Mięso pokroić w małe kostki, przyprawić do smaku, posypać wszystkimi ziołami i obsmażyć na maśle z olejem.
cebulę posiekać w cieniutkie plasterki razem z pieczarkami i czosnkiem i dodać do mięsa.
Smażyć wszystko razem cały czas mieszając aż pieczarki puszczą sok a następnie się lekko podsmażą.
Gdy całość będzie podsmażona dolać piwo.
Dusić gulasz pod przykryciem na małym ogniu tak długo, aż całość zgęstnieje a mięso będzie się rozpadać.
Na koniec doprawić i zagęścić gulasz mąką.
Przepyszne mięsko. Robiłam dziś na obiad, rewelacja. Polecam Bardzo. (Nie trzeba zagęszczać mąką).