Składniki :

  • 1 kg karkówki
  • 0,5 kg pieczarek
  • butelka ciemnego słodkiego piwa
  • 3 cebule
  • olej
  • masło
  • sól, pieprz, słodka i ostra papryka
  • oregano
  • natka pietruszki
  • rozmaryn
  • 3 ząbki czosnku
  • mąka do zagęszczenia

Wykonanie :

Mięso pokroić w małe kostki, przyprawić do smaku, posypać wszystkimi ziołami i obsmażyć na maśle z olejem.
cebulę posiekać w cieniutkie plasterki razem z pieczarkami i czosnkiem i dodać do mięsa.
Smażyć wszystko razem cały czas mieszając aż pieczarki puszczą sok a następnie się lekko podsmażą.
Gdy całość będzie podsmażona dolać piwo.
Dusić gulasz pod przykryciem na małym ogniu tak długo, aż całość zgęstnieje a mięso będzie się rozpadać.
Na koniec doprawić i zagęścić gulasz mąką.