Składniki :
- 2 łyżki oliwy
- 2 filety ulubionej ryby
- opakowanie dużych krewetek [lub średnich]
- sól, pieprz
- opakowanie krojonych w krążki kalmarów
- pęczek szparagów
- opakowanie mixu owoców morza z ośmiornicami
- 1 świeże chili
- sok z 1 cytryny
- sok z 1 pomarańczy
- 1 duży fenkuł
- pęczek koperku
- 1 czubata łyżka masła
- puszka rozdrobnionych pomidorów
- 1 ząbek czosnku
- 4 duże ziemniaki
- 2 szklanki intensywnego rosołu drobiowego
Wykonanie :
Na oliwie z masłem obsmażyć filety rybne po wcześniejszym przyprawieniu solą i pieprzem. Zdjąć z patelni i dodać wszystkie owoce morza, również przyprawić, dodać posiekany czosnek, sok z cytryny i pomarańczy i szybko podsmażyć całość. Zdjąć z patelni, dodać pomidory, rosół, pokrojone w plasterki ziemniaki, sól, pieprz i posiekane chili i dusić pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie. W tym czasie gdy ziemniaki się robią należy ugotować w osolonej wodzie szparagi i je pokroić oraz upiec w piekarniku pokrojonego w plasterki fenkuła po lekkim posoleniu. Po upieczeniu dodać fenkuł do sosu razem ze szparagami. Do sosu dodać posiekany koperek, dodać jeszcze trochę masła i dodać usmażone filety rybne i usmażone pozostałe owoce morza. Całość delikatnie wymieszać, zagrzać razem i podawać gorące.