• 2 łyżki oliwy
  • 2 filety ulubionej ryby
  • opakowanie dużych krewetek [lub średnich]
  • sól, pieprz
  • opakowanie krojonych w krążki kalmarów
  • pęczek szparagów
  • opakowanie mixu owoców morza z ośmiornicami
  • 1 świeże chili
  • sok z 1 cytryny
  • sok z 1 pomarańczy
  • 1 duży fenkuł
  • pęczek koperku
  • 1 czubata łyżka masła
  • puszka rozdrobnionych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 duże ziemniaki
  • 2 szklanki intensywnego rosołu drobiowego

Na oliwie z masłem obsmażyć filety rybne po wcześniejszym przyprawieniu solą i pieprzem. Zdjąć z patelni i dodać wszystkie owoce morza, również przyprawić, dodać posiekany czosnek, sok z cytryny i pomarańczy i szybko podsmażyć całość. Zdjąć z patelni, dodać pomidory, rosół, pokrojone w plasterki ziemniaki, sól, pieprz i posiekane chili i dusić pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie. W tym czasie gdy ziemniaki się robią należy ugotować w osolonej wodzie szparagi i je pokroić oraz upiec w piekarniku pokrojonego w plasterki fenkuła po lekkim posoleniu. Po upieczeniu dodać fenkuł do sosu razem ze szparagami. Do sosu dodać posiekany koperek, dodać jeszcze trochę masła i dodać usmażone filety rybne i usmażone pozostałe owoce morza. Całość delikatnie wymieszać, zagrzać razem i podawać gorące.