Składniki :
- żołądki drobiowe [ilość wedle uznania]
- pieczarki [taka sama ilość co żołądków]
- 1 biała cebula
- mąka
- pół szklanki śmietany 12%
- 2 liście laurowe, sól, pieprz, majeranek
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- masło
- olej
Wykonanie :
Żołądki gotować w osolonej wodzie do całkowitej miękkości.
Pokroić w paseczki ala flaczki.
Cebulę posiekać i zrumienić na oleju z masłem i dodać do niej paseczki z żołądków.
Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do reszty.
Smażyć wszystko razem 2-3 minuty a następnie wlać bulion i dusić wszystko 20 minut.
Doprawić do smaku, zagęścić mąką i pogotować 5 minut.
Na koniec zaprawić śmietaną już na wyłączonym gazie [ilość śmietany wedle uznania]