Składniki :
- 1 kg żołądków drobiowych
- 3 czerwone papryki
- 4 pomidory
- 2 czerwone cebule
- główka czosnku
- sól, pieprz, liście laurowe, ziela angielskie, czerwona słodka i ostra papryka, curry, kminek
- śmietana 12 %
- masło
- jogurt naturalny
Wykonanie :
Żołądki ułożyć w garnku w całości, dodać sól, pieprz, ziela angielskie i liście laurowe, zalać wodą i gotować 3-4 godziny aż będą bardzo miękkie.
Ugotowane żołądki pokroić w cienkie paseczki [jak na flaczki].
W głębokiej patelni na łyżce masła usmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać posiekane papryki i pomidory, dusić 10 minut a następnie dodać żołądki.
Całość doprawić wszystkimi przyprawami, dodać przeciśnięty czosnek i dusić 15 minut.
Dodać jogurt i śmietanę, podusić chwilę, ewentualnie jeszcze doprawić i w razie potrzeby zagęścić.