Składniki :

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • tortille
  • 3 czerwone cebule
  • oregano
  • oliwa z oliwek
  • masło
  • sól,pieprz,pieprz cayenne,przyprawa do gyrosa,curry,czerwona słodka i ostra papryka
  • sałata lodowa
  • prażona cebulka
  • pomidor

Sos jogurtowy :

  • gęsty jogurt naturalny
  • pęczek koperku
  • 6 ząbków czosnku
  • sól,pieprz,cukier
  • łyżka keczupu

Wykonanie :

Mięso pokroić na małe podłużne kawałki i przyprawić do smaku przyprawami. Usmażyć na oliwie z dodatkiem masła na rumiano,odcedzić z tłuszczu i odstawić na bok. Cebulę posiekać na półksiężyce i na tej samej patelni usmażyć ją do całkowitej miękkości aż będzie słodka. Sałatę porwać na kawałki. Pomidora pokroić na półplasterki. Składniki na sos dokładnie ze sobą połączyć i odstawić do przegryzienia. (sos należy zrobić najpierw by miał czas na przegryzienie się). Na koniec na tej samej patelni podsmażyć placki tortilli i jeszcze na gorące układać składniki : sałatę,mięso,pomidora,prażoną cebulkę i usmażoną cebulę,całość polewać sosem jogurtowym i składać na pół. Podawać gorące.