Składniki :
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- tortille
- 3 czerwone cebule
- oregano
- oliwa z oliwek
- masło
- sól,pieprz,pieprz cayenne,przyprawa do gyrosa,curry,czerwona słodka i ostra papryka
- sałata lodowa
- prażona cebulka
- pomidor
Sos jogurtowy :
- gęsty jogurt naturalny
- pęczek koperku
- 6 ząbków czosnku
- sól,pieprz,cukier
- łyżka keczupu
Wykonanie :
Mięso pokroić na małe podłużne kawałki i przyprawić do smaku przyprawami. Usmażyć na oliwie z dodatkiem masła na rumiano,odcedzić z tłuszczu i odstawić na bok. Cebulę posiekać na półksiężyce i na tej samej patelni usmażyć ją do całkowitej miękkości aż będzie słodka. Sałatę porwać na kawałki. Pomidora pokroić na półplasterki. Składniki na sos dokładnie ze sobą połączyć i odstawić do przegryzienia. (sos należy zrobić najpierw by miał czas na przegryzienie się). Na koniec na tej samej patelni podsmażyć placki tortilli i jeszcze na gorące układać składniki : sałatę,mięso,pomidora,prażoną cebulkę i usmażoną cebulę,całość polewać sosem jogurtowym i składać na pół. Podawać gorące.