Składniki :

  • – 2 podwójne piersi z kurczaka pokrojone w kostkę
  • – ziemniaki
  • – przyprawy : 2 łyżeczki curry, 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki, sól, pieprz, 1 łyżeczka przyprawy do kebabu-gyrosa
  • – masło, olej
  • – majonez
  • – keczup
  • – 6 ząbków czosnku

Wykonanie :

Pokrojone piersi przyprawić curry, papryką, przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem, dolać olej i bardzo dokładnie wymieszać. Smażyć na maśle na ostrym ogniu 5 minut. Ziemniaki usmażyć we frytkownicy tak jak frytki, ale pokroić je na grubsze kawałki – patatki. Z majonezu i keczupu zrobić sos (po tyle samo majonezu i keczupu), dodać przeciśnięte ząbki czosnku i odstawić na 15 minut do przegryzienia. Podawać na ciepło.

Smacznego !!!