Składniki :

  • dowolne ulubione chipsy [mogą być zwykłe solone lub paprykowe albo każde inne na jakie macie ochotę]
  • śmietana
  • majonez
  • sok z cytryny
  • keczup
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • pieprz,sól
  • zioła [oregano,zioła prowansalskie]

Wykonanie :
Do miseczki dać szklankę śmietany 12%,2 łyżki majonezu,tyle samo keczupu,przeciśnięty czosnek,pieprz,1 łyżkę soku cytrynowego i ewentualnie sól jeśli będzie taka potrzeba. Ilość ziół wedle uznania ale z pewnością wystarczy tylko szczypta dla podkreślenia smaków. Dip odstawić do lodówki do przegryzienia się smaków.
Po 2h wyjąć dip i na każdym chipsie układać zgrabnego kleksa.
Chipsy z dipem podawać na półmisku jako przekąska.