Składniki :
- spory kawałek piersi z indyka (w zależności od planowanych porcji)
- mozzarella
- suszone pomidory w oliwie
- oliwa (przecedzona oliwa po suszonych pomidorach)
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz, curry, słodka, ostra i wędzona papryka
- passata pomidorowa
- oregano
- masło
Wykonanie :
Mięso pokroić na cienkie płaty i mocno rozbić tłuczkiem. Dokładnie nasmarować mieszanką przypraw, przeciśniętego czosnku i części oliwy po pomidorach i odstawić na 3h do lodówki. Pomidory posiekać w kosteczkę i każdy płat mięsa faszerować pomidorami, plastrem mozzarelli i zawijać ciasno w roladki i spinać wykałaczką. Obsmażyć roladki na reszcie oliwy z masłem a następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać passatą pomidorową wymieszaną z oregano i piec w 160* przez 45 minut. W trakcie pieczenia można raz obrócić mięso. Podawać z sałatkami.