Składniki :
- – 1 mała puszka ananasa
- – 1 czerwona papryka
- – 1 cebula
- – 3 ząbki czosnku
- – rozmaryn
- – 1 jabłko
- – 1 łyżka oleju
- – 125 ml słodkiej śmietany
- – 3 łyżki curry
- – 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- – sól i pieprz
Wykonanie :
Odsączyć ananasa, zebrać sos i pokroić plastry na kawałki . Paprykę pokroić w drobne paski . Cebule i czosnek drobno posiekać . Na oleju poddusić czosnek . Zalać sokiem z ananasa, dodać rozmaryn i paprykę, podgotowywać 5 minut . Wymieszać mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością wody, dodać do sosu i zagotować . Obrać jabłko i zetrzeć na tarce do sosu . Dodać ananasa, śmietanę i curry, doprawić sos do smaku sola i pieprzem .