Składniki :

  • – 1 mała puszka ananasa
  • – 1 czerwona papryka
  • – 1 cebula
  • – 3 ząbki czosnku
  • – rozmaryn
  • – 1 jabłko
  • – 1 łyżka oleju
  • – 125 ml słodkiej śmietany
  • – 3 łyżki curry
  • – 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • – sól i pieprz

Wykonanie :

Odsączyć ananasa, zebrać sos i pokroić plastry na kawałki . Paprykę pokroić w drobne paski . Cebule i czosnek drobno posiekać . Na oleju poddusić czosnek . Zalać sokiem z ananasa, dodać rozmaryn i paprykę, podgotowywać 5 minut . Wymieszać mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością wody, dodać do sosu i zagotować . Obrać jabłko i zetrzeć na tarce do sosu . Dodać ananasa, śmietanę i curry, doprawić sos do smaku sola i pieprzem .