Składniki :

  • 0,3 kg piersi z indyka
  • 15 pomidorków scherry
  • łyżka masła
  • 10 dużych pieczarek
  • sól, pieprz, wędzona papryka, curry, suszony czosnek, przyprawa do bruschetty, chili w płatkach
  • puszka rozdrobnionych pomidorów
  • 2 przeciśnięte ząbki czosnku
  • 2 czerwone cebule

Wykonanie :

Na połowie masła z odrobiną oliwy lub oleju podsmażyć posiekaną w piórka cebulę, następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki, lekko posolić i dusić całość na średnim ogniu aż pieczarki zaczną puszczać soki. Mięso pokroić w długie kawałki, przyprawić i odstawić na bok. Pomidorki pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć z odrobiną soli i chili na maśle z oliwą. Po paru minutach do pomidorów dodać mięso i smażyć całość często obracając mięso. Następnie do mięsa z pomidorami dodać czosnek i jeśli trzeba lekko podlać wodą lub płynem z pieczarek. Następnie dodać pomidory z puszki, wymieszać i dusić dalej aż mięso będzie miękkie. Sprawdzić smak sosu pomidorowego, doprawić w razie konieczności i podawać razem z pieczarkami na sałatach.