Składniki :

  • szklanka kuskusu
  • pierś z indyka
  • 2 pomidory
  • 2 kiszone ogórki
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • koperek
  • oliwa z oliwek
  • masło
  • szklanka bulionu drobiowego [najlepiej własnego niedzielnego rosołu]
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • sól, pieprz, kurkuma, curry, czerwona ostra i słodka papryka

Wykonanie :
Ogórki i pomidory pokroić w kostkę i przyprawić przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.
Kuskus zalać bulionem, doprawić sosem sojowym i wymieszać dokładnie.
Odstawić pod przykryciem aż będzie gotowy.
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić do smaku wszystkimi przyprawami, wymieszać z oliwą i smażyć na maśle na rumiano.
Zieleninę posiekać drobno i wymieszać z kurczakiem i gotowym kuskusem.
Całość podawać z pomidorowo-ogórkową salsą.