Składniki :
- szklanka kuskusu
- pierś z indyka
- 2 pomidory
- 2 kiszone ogórki
- 3 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- koperek
- oliwa z oliwek
- masło
- szklanka bulionu drobiowego [najlepiej własnego niedzielnego rosołu]
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- sól, pieprz, kurkuma, curry, czerwona ostra i słodka papryka
Wykonanie :
Ogórki i pomidory pokroić w kostkę i przyprawić przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.
Kuskus zalać bulionem, doprawić sosem sojowym i wymieszać dokładnie.
Odstawić pod przykryciem aż będzie gotowy.
Mięso pokroić w kostkę, przyprawić do smaku wszystkimi przyprawami, wymieszać z oliwą i smażyć na maśle na rumiano.
Zieleninę posiekać drobno i wymieszać z kurczakiem i gotowym kuskusem.
Całość podawać z pomidorowo-ogórkową salsą.