Składniki :

  • 0,5 kg piersi z indyka
  • 2 opakowania mrożonego szpinaku
  • łyżka masła
  • 0,3 kg małych pieczarek
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • ulubiony makaron
  • sól, pieprz, chili, sos sojowy jasny, sos sojowy ciemny

Wykonanie :

Na początku należy zamarynować mięso. Indyka należy pokroić w paseczki a następnie zalać 2 łyżkami sosu sojowego jasnego i 2 łyżkami sosu sojowego ciemnego oraz doprawić solą, chili i pieprzem i odstawić do marynowania na 2h. Makaron ugotować klasycznie w dobrze osolonej wodzie. Natkę posiekać drobno a cebulę i czosnek posiekać w kosteczkę. Na maśle wysmażyć cebulę z czosnkiem a następnie dodać szpinak i posiekane w plasterki pieczarki. Dusić cały czas mieszając aż smaki się połączą. Mięso wysmażyć na rumiano razem z całą marynatą a następnie dodać do niego szpinak z pieczarkami, posiekaną natkę i ugotowany makaron. Całość razem dusić kilka minut na małym ogniu cały czas mieszając aż smaki się dobrze połączą. Podawać gorące.