Składniki :
- 0,5 kg piersi z indyka
- opakowanie mixu warzyw bez ziemniaków
- 3 przeciśnięte ząbki czosnku
- pół szklanki jogurtu
- 1 łyżka maizeny
- sól, pieprz, płatki chili, 5 łyżek sosu sojowego, 3 łyżki sosu rybnego, 1 łyżeczka zielonej pasty curry
Wykonanie :
Indyka pokroić w małą kostkę, doprawić przyprawami, sosami i pastą curry i podsmażyć na suchej patelni bez tłuszczu. Po kilku minutach dodać warzywa i przeciśnięty czosnek i dusić pod przykryciem na małym gazie co jakiś czas mieszając. Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodać jogurt wymieszany z maizeną i odrobiną wody i zagęścić całość by powstał sos. Podusić kilka minut. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić. Podawać z makaronem konjak lub z makaronem z jajek i maizeny – kluseczki lane.