Składniki :

  • 0,5 kg piersi z indyka
  • opakowanie mixu warzyw bez ziemniaków
  • 3 przeciśnięte ząbki czosnku
  • pół szklanki jogurtu
  • 1 łyżka maizeny
  • sól, pieprz, płatki chili, 5 łyżek sosu sojowego, 3 łyżki sosu rybnego, 1 łyżeczka zielonej pasty curry

Wykonanie :

Indyka pokroić w małą kostkę, doprawić przyprawami, sosami i pastą curry i podsmażyć na suchej patelni bez tłuszczu. Po kilku minutach dodać warzywa i przeciśnięty czosnek i dusić pod przykryciem na małym gazie co jakiś czas mieszając. Gdy mięso i warzywa będą miękkie dodać jogurt wymieszany z maizeną i odrobiną wody i zagęścić całość by powstał sos. Podusić kilka minut. Sprawdzić smak, ewentualnie doprawić. Podawać z makaronem konjak lub z makaronem z jajek i maizeny – kluseczki lane.