Składniki :

  • opakowanie wędzonego łososia
  • kawior
  • 6 jajek ugotowanych prawie na twardo (żółtko powinno być lekko miękkie)
  • koperek
  • szczypiorek
  • pieprz marynowany
  • sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • ogórki konserwowe kilka sztuk
  • kapary
  • słoiczek krewetek
  • jogurt naturalny
  • czerwona cebula

Wykonanie :

Jajka po ugotowaniu wydrążyć z żółtek i odstawić na bok. Żółtka rozmieszać z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, dodać przyprawy, cebulę i ogórki posiekane w kosteczkę. Łososia porwać lub pokroić na drobne kawałki, wymieszać z krewetkami, posiekanym koperkiem, przeciśniętym czosnkiem, kawiorem, kaparami, pieprzem marynowanym i szczypiorkiem. Całość zlepić odrobiną jogurtu naturalnego. Do białek nakładać farsz jogurtowo-żółtkowy a następnie na wierzch nakładać małą warstwę krewetkowo-łososiową dla dekoracji.