Składniki :
- opakowanie wędzonego łososia
- kawior
- 6 jajek ugotowanych prawie na twardo (żółtko powinno być lekko miękkie)
- koperek
- szczypiorek
- pieprz marynowany
- sól, pieprz
- 1 ząbek czosnku
- ogórki konserwowe kilka sztuk
- kapary
- słoiczek krewetek
- jogurt naturalny
- czerwona cebula
Wykonanie :
Jajka po ugotowaniu wydrążyć z żółtek i odstawić na bok. Żółtka rozmieszać z 2 łyżkami jogurtu naturalnego, dodać przyprawy, cebulę i ogórki posiekane w kosteczkę. Łososia porwać lub pokroić na drobne kawałki, wymieszać z krewetkami, posiekanym koperkiem, przeciśniętym czosnkiem, kawiorem, kaparami, pieprzem marynowanym i szczypiorkiem. Całość zlepić odrobiną jogurtu naturalnego. Do białek nakładać farsz jogurtowo-żółtkowy a następnie na wierzch nakładać małą warstwę krewetkowo-łososiową dla dekoracji.