Składniki :

Farsz krewetkowy :

  • majonez [domowy najlepiej]
  • 1 ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • sok z połowy cytryny
  • łyżeczka masła
  • tarty parmezan do podania
  • żółtka [ugotowane]

Wykonanie :

Na początku należy wymieszać majonez z ugotowanymi żółtkami, dodać przyprawy i odstawić.
Krewetki usmażyć na maśle z dodatkiem soku cytrynowego, czosnku, natki pietruszki i przypraw.
Po ostudzeniu wymieszać z majonezem z żółtkami.
Faszerować białka jajek i na wierzchu dekorować tartym parmezanem.

 

Farsz z szynką :

  • majonez
  • szynka parmeńska [można wziąć dowolną szynkę, np konserwową]
  • szczypiorek
  • curry, pieprz, sól

Wykonanie :

Majonez wymieszać z ugotowanymi żółtkami, dodać posiekany szczypiorek, przyprawy i drobno posiekaną szynkę.
Całość wymieszać i faszerować białka jajek.