Składniki :

  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 1 ogórek zielony
  • pęczek szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 duży kubek jogurtu
  • sól, pieprz
  • 5 jajek na twardo
  • 2 łyżki mascarpone
  • 2 łyżki koperku
  • 1 mała cebula czerwona
  • 1 mały ząbek czosnku

Wykonanie :

W salaterce rozmieszać dokładnie mascarpone z majonezem, jogurtem, koperkiem a następnie dodać przeciśnięty czosnek, posiekaną drobno cebulę, przyprawy i szczypiorek a następnie dodać pokrojoną drobno rzodkiewkę i ogórka [wcześniej wydrążając go z pestek]. Tak przygotowany sos wstawić do lodówki na 1h a następnie przełożyć sos na półmisek i ułożyć na nim wcześniej ugotowane na twardo i przekrojone na połówki jajka.