Składniki :
- 2 pęczki rzodkiewek
- 1 ogórek zielony
- pęczek szczypiorku
- 4 łyżki majonezu
- 1 duży kubek jogurtu
- sól, pieprz
- 5 jajek na twardo
- 2 łyżki mascarpone
- 2 łyżki koperku
- 1 mała cebula czerwona
- 1 mały ząbek czosnku
Wykonanie :
W salaterce rozmieszać dokładnie mascarpone z majonezem, jogurtem, koperkiem a następnie dodać przeciśnięty czosnek, posiekaną drobno cebulę, przyprawy i szczypiorek a następnie dodać pokrojoną drobno rzodkiewkę i ogórka [wcześniej wydrążając go z pestek]. Tak przygotowany sos wstawić do lodówki na 1h a następnie przełożyć sos na półmisek i ułożyć na nim wcześniej ugotowane na twardo i przekrojone na połówki jajka.